Foto: Nova.rs, Facebook

U požaru koji je noćas izbio oko 2 sata u novosadskom naselju Salajka, na uglu ulica Đorđa Dere i Davida Rackovića, stradala je šestočlana porodica. Danijel A. i Maja S. ugušili su se od dima zajedno sa svojih četvoro dece od 2, 4, 5 i 7 godina.

Kako saznaje „Blic“ beba je 17. avgusta napunila 2 godine.

„Ona je nađena u majčinom naručju nakon požara“, kažu očevici za „Blic“.

Foto: Nova.rs

Podsetimo, svih šestoro nastradalih spavali su u jednoj prostoriji kuće u Ulici Đorđa Dere i prema prvim informacijama uzrok smrti je gušenje.

Zapalila se baterija električnog skutera

Požar je buknuo oko dva sata ujutru.

Sumnja se da je reč o električnim instalacijama, odnosno da se zapalila baterija električnog skutera koji je bio na punjaču.

Nesreća se desila dok su svi spavali.

Foto: Nova.rs

Ispovest prvog komšije nastradale porodice

„Video sam da gori, počeo sam da ih dozivam, ali nisu me čuli“, ispričao je prvi komšija porodice koja je tokom noći stradala u požaru.

Deda pokušavao sa spasi porodicu

Otac nastradale žene, koji živi odmah pored, deli ih samo zid, istrčali su napolje, razvalili su vrata, ali nisu uspeli da dođu do porodice jer je vatra bila velika.

Maja i Danijel Foto: Facebook

Pokušali i sa druge strane da probiju zid kako bi spasli najmilije, ali nažalost, nisu u tome uspeli.

Okupljaju se prijatelji i rodbina

U kući pored ove koja je izgorela stanuju najbliži rođaci nastradale porodice. Okupljaju se komšije i prijatelji i svi koji su ih poznavali.

Ovde je jedna atmosfera koja u najmanju ruku jeziva. Krici i zapomaganja se čuju, tek im dolazi do svesti činjenica da su izgubili u jednoj noći šestoro najdražih,među kojima je i četvoro male dece – javljaju reporteri „Jutra na Blic“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare