Austrija Bec policija
Policija u Beču Foto:EPA-EFE/FELIX HUBER

Srpski državljanin (31) čiji identitet nije saopšten uhapšen je u subotu u Beču nakon što je napao policajce koji su pokušali da ga identifikuju.

Sve je počelo kada su policajci iz stanice Vatgasen u Beču, u petak ujutru, čuli glasnu muziku na ulici. Tada su uočili i jedno havarisano vozilo, parkirano na trotoaru, a kada su bliže prišli, videli su da je u njemu muškarac. Tokom razgovora sa policijom muškarac je delovao agresivno i nije želeo da sarađuje prilikom pregleda automobila, a takođe je odbio da se identifikuje. Policija je odmah posumnjala da je pod dejstvom alkohola ili narkotika.

Međutim, odbio je testiranje, a oni su ga, nakon što su ga izvukli iz oštećenog automobila, priveli radi postupka idenfitikacije.

Tada je osumnjičeni pobesneo, napao je policijske službenike, a u jednom trenutku je jednog od njih izazvao da se tuku „jedan na jedan“. Udarao ih je rukama i nogama, jednom je pocepao uniformu, a policajcima nije preostalo ništa drugo nego da ga uhapse.

„Osumnjičeni muškarac je odbio lekarski pregled kojima je trebalo da bude podvrgnut zbog sumnje da je pod dejstvom supstanci koje izazivaju zavisnost“, rekla je potparolka bečke policije Barbara Gas za Heute.

U incidentu su povređena dva policajca, a nekoliko sati kasnije, srpski državljanin se izvinio službenicima i tvrdio da se ničega ne seća.

Bonus video: Hapšenje na Gradini: Zaplenjeno 27 kilograma droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare