Ilustracija FOTO MUP

Aleksander Martin M. (36) uhapšen je 27. jula u centru Beograda jer je oko vrata nosio pištolj sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ispituju da li je Aleksander ilegalno doneo oružje sa teritorije Kosova i Metohije.

Policija je prikupila određena saznanja koja ukazuju da postoji mogućnost da je Aleksander kupio oružje na crnom tržištu u Beogradu.

„Ukoliko je na taj način došao do oružja, ispituje se i da li je kupovinu i eventualnu metu prethodno dogovorio na teritoriji Kosova i Metohije gde je boravio dva dana pre hapšenja“, kaže izvor „Blica“.

Prve informacije ukazivale su na to da je osumnjičeni muškarac pripadnik organizovane kriminalne grupe.

U torbici nosio pištolj

Naredbom o sprovođenju istrage, Aleksander je osumnjičen da je svestan svog dela, čije je izvršenje hteo, kao i svestan njegove zabranjenosti, 27. jula 2024. godine u 14:20 časova nosio vatreno oružje bez dozvole nadležnog organa i to pištolj marke “KEL-TEC” sa okvirom i 6 bojevih metaka, kada je zaustavljen od strane policijskih službenika koji su navedeni pištolj sa municijom pronašli u torbici koju je nosio oko vrata.

Kako smo ranije pisali, u hostelu u kojem je boravio osumnjičeni, policija je pronašla još jedan okvir sa 5 pripadajućih metaka, kao i još devet metaka koji su se nalazili u torbi, koje je Aleksander posedovao neovlašćeno.

Branio se ćutanjem

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu osumnjičeni je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu te se branio ćutanjem.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Preti mu robija

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika (zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora) u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 1 Krivičnog zakonika (zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna).

Bonus video: Hapšenje zbog pranja novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare