Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs; A.K © ATA Images

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić obratila se ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću i upitala ga zašto je inspektorima Milenkoviću i Mitiću dodeljena Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO) nakon informacije da im je ugrožena bezbednost kao i zašto su objavljene poluinformacije da su oni odbili.

Pomoćnik komandanta za policijske JZO obavio je razgovor sa Slobodanom Milenkovićem i Dušanom Mitićem, po nalogu Bratislava Gašića, ministra unutrašnjih poslova, radi uspostavljanja njihovog neposrednog obezbeđenja, nakon što su u Policijskoj upravi za Grad Beograd prijavili da su im ugroženi bezbednost i životi.

Ovim povodom oglasila se Marinika Tepić za svom Tviter nalogu.

Nešto ranije, tačnije 15. juna, inspektor Mitić je svedočio o Marku Kričku, zameniku komandanta Jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata, i Zori Dobričanin, advokatici Koluvije do feb 2022.

„… (Zora) zove Milenkovića da prenosi poruke u ime Marka Krička – prihvati mesto koordinatora koje ti se nudi, bitno je da si živ i da nemaš postupak i bićeš dobro“, pisao je BIRN.

Slobodan Milenković i Dušan Mitić, koji su javnosti postali poznati nakon otkrivanja “Jovanjice”, pre nekoliko dana prebačeni su na nova radna mesta u MUP. Šef Odeljenja za borbu protiv droga Milenković premešten je na mesto koordinatora u MUP, dok je šef operative Mitić premešten u Odeljenje za ratne zločine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar