Aleksandar Gligorijević Foto: Društvene mreže

Srpski državljanin Aleksandar Gligorijević nestao je na Kipru 26. jula, nakon što je izašao iz hostela u kom je odsedao u Aja Napi. Njegova porodica je poslednji put kontaktirala sa njim 24. jula, a recepcionar hostela kazao je da je dva dana kasnije izašao u večernjim satima i više se nije vratio.

Aleksandar Gligorijević otputovao je na odmor na Kipar u četvrtak, 18. jula. Na putovanje je otišao sam i prema nezvaničnim informacijama, planirao je da kampuje na tom ostrvu. Međutim, predomislio se i odlučio da odsedne u jednom hostelu u Aja Napi. Tokom svog boravka na Kipru sastao se sa jednim prijateljem, koji je na svom Fejsbuk profilu objasnio kako je tog dana Gligorijević izgledao potpuno normalno i srećno.

„Poslednji put sam razgovarao sa njim u nedelju 21. jula, preko Vacapa, nakon čega je Aleksandar došao u bar u kom radim“, napisao je Aleksandrov prijatelj na svom Fejsbuk profilu. Potom ga je, kako je naveo, 28. jula kontaktirala Aleksandrova majka iz Srbije, rekavši kako se Aleksandar nije vratio u Srbiju, a ona ne može da ga dobije jer mu je telefon isključen, a na društvenim mrežama ne odgovara na poruke.

Aleksandar Gligorijević Foto: Društvene mreže

„Kada je poslednji put razgovarala sa njim, Aleksandar ju je obavestio da se prehladio i da ima nekakav virus. Od tog poziva u sredu njegov telefon je nedostupan, zbog čega se porodica zabrinula“, navodi prijatelj.

Stvari mu ostale u hostelu

Aleksandrov prijatelj koji se trudi da na Kipru prikupi što više informacija o njegovom kretanju razgovarao je i sa zaposlenima u hostelu u kom je odseo. Recepcionar mu je kazao da je Aleksandar 26. jula u večernjim satima izašao u provod. Nakon što se nije vratio, a porodica prijavila njegov nestanak, taj hostel je obišla i policija koja je prikupila sve raspoložive informacije. Njegove stvari, koje su ostale u hostelu, od 29. jula se nalaze u policiji, objasnio je ovaj mladić. Gligorijević je sve ostavio u sobi, a sa sobom je poneo samo telefon i pasoš.

Dodao je još i da ga je iz Srbije kontaktirala Aleksandrova prijateljica, te da mu je ispričala kako Gligorijević voli kampovanje i da je moguće da sa sobom ima šator, zbog čega je ovaj mladić pozvao sve koji primete šator na plaži ili u šumi, da ga odmah obaveste.

Njegova majka Jasmina, u razgovoru za lokalne medije, ispričala je da je Gligorijević otišao na Kipar sa namerom da kampuje, ali se predomislio jer je bila vrućina.

„To mu je bila prva zamisao, ali mu je bilo mnogo vruće pa je potražio smeštaj i odseo u hostelu. Postoji i ta mogućnost da se vratio u šator koji mu je ostao postavljen, pa se i to istražuje da se vidi gde je bio taj šator jer je Aleksandar putovao sam“, kaže majka i dodaje da ipak strahuje da mu se nešto nije desilo:

„Plašim se da ga neko nije kidnapovao ili pretukao, da se nije nešto loše desilo“, navela je majka.

Ukoliko imate bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću, kontaktirajte policiju.

Bonus video: Potraga za telom Ane Knežević u Španiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar