Foto: Miljana Isailović/Nova.rs: Facebook

Nakon što je ubio oca Predraga, babu Sarajevku i dedu Miloša, u svojoj kući u Knjaževcu, Aleksa Milojević (22) pozvao je majku svog najboljeg prijatelja i ispričao joj šta je uradio. Komšije za Nova.rs pričaju da joj je, nakon što je ta žena došla na lice mesta, Aleksa dao torbicu i rekao: “Drži ovo, ima para tu. Nemojte da me zaboravite. Hoću da ih sahranite kako treba, ima novca za sve”.

Nakon što je izvršio zločin Aleksa Milojević je najpre otišao kod prvih komšija, kod kojih je provodio dosta vremena i ispričao im šta se dogodilo – da je iz dedine lovačke puške ubio tri člana svoje porodice, o kojima se duže vreme starao jer su bili bolesni.

“Od sve dece on je bio najbolji u ulici, mnogo mi je žao, boli me duša zbog njega. Sa svoje 22 godine, kupao je, presvlačio i brinuo se o nepokretnom dedi. Baba je stalno imala neke zamerke, kod nje su bile pare, pa je mislila da je glavna u kući. Njegov otac Predrag je pio dosta iako je bio bolestan. Aleksa nije mogao da dovede prijatelje kući, rođendane nije slavio, jer kada bi se otac napio oterao bi svakoga iz kuće”, priča nam komšija kroz suze.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kako nam je rekao, Aleksa se bavio svime što je trebalo, od poljoprivrede pa sve do održavanja skijališta tokom zime, ali je posao morao da napusti zbog babe koja je tražila da se stara o ocu i dedi.

“Posavetovao sam ga nedavno da dedu pošalje u dom, a da oca vodi na lečenje. Rekao mi je da hoće. Bavio se time poslednjih dana, sređivao dokumenta. Ujutru je vozio oca u bolnicu, jer mu je bilo loše i išao u policiju po dokumenta za dedu da nije osuđivan, jer je to uslov za dom”, objašnjava nam ovaj meštanin.

Kako nam kaže u Aleksinom ponašanju nije bilo ničega čudnog do pucnjave.

Foto: Društvene mreže

“Majka njegovog najbolje drugara radi u Hitnoj pomoći, on je pozvao i rekao šta je uradio. Ona mu nije verovala, ali je došla. Kuću je uredno zatvorio i došao do nas. Pitao sam ga “Aleksa, sine, šta uradi?”. Rekao mi je “Morao sam.” Pitao sam ga tada jel zna šta je uradio i šta ga čeka, on je rekao da zna. Hteo sam da uđem da im pomognemo, da pružimo prvu pomoć, a on nam je rekao nemate šta da im pomognete, mrtvi su, to je to”, kaže nam prvi komšija porodice Milojević.

Oni pretpostavljaju da je Aleksa imao sukob sa babom tog jutra i da to može biti uzrok tragedije, ali da se nikad nikom nije požalio niti rekao da ima problem.

“Radio je za sebe, borio se, imao je svoje pare. Toj ženi kojoj je prvo javio šta je uradio, dao je torbicu sa parama i karticama od banaka. Rekao joj je “Drži ovo, ima para tu. Nemojte da me zaboravite. Hoću da ih sahranite kako treba, ima novca za sve”, završio je svoju potresnu priču ovaj meštanin kroz suze.

Podsetimo, Aleksa Milojević je u petak saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, gde je još jednom priznao ovaj zločin. Međutim, detaljniju odbranu nije iznosio jer je kazao da je pod velikim stresom. Inače, protiv njega ranije nisu podnošene prijave, niti ima krivični dosije.

Ovim povodom oglasio se i ministar unutrašnjih poslova koji je rekao da je Aleksa i policajcima, koje je mirno sačekao na licu mesta, kazao da je počinio trostruko ubistvo jer više nije mogao da izdrži da brine o njima.

Bonus video:Izjava komšinice porodice Milojević iz Knjaževca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare