Foto: Miljana Isailović/Nova.rs: Facebook

Aleksa Milojević uhapšen je nakon što je u četvrtak popodne u svojoj porodičnoj kući ubio svog oca Predraga, dedu Miloša i babu Sarajevku. Najmlađi član porodice Milojević je potom mirno sačekao policiju sa komšijama. U razgovoru sa portal Nova.rs komšije otkrivaju da ovo nije prvi tragičan događaj koji je zadesio ovu inače mirnu porodicu.

Meštani Knjaževca ne mogu da dođu sebi od šoka koji ih je zadesio kada se njihovom varošicom pronela vest da je Aleksa Milojević hicima iz lovačke puške ubio tri člana svoje porodice sa kojima je živeo. Stanje šoka podgreva i to što Aleksu poznaju kao izuzetno mirnog i pristojnog mladića koji bi im uvek pomogao i uvek se javljao. Jedan od prvih komšija ispričao je za portal Nova da nije bilo nikakvih promena u njegovom ponašanju.

Foto: Društvene mreže

“Prve smo komšije ovde, nikad nije bilo naznaka da je problematičan dečko. Uvek se javi svakome, bio je vidno raspoložen. Imao je svoja kola, imao je novca. Govorio sam mu nekoliko puta što ne ide da se malo mangupiše, on bi samo pognuo glavu i rekao: “Neka, neću, ne treba mi to”. Svakom mladom se omakne da luduje kolima, on nikada, uvek fin i prostojan”, kaže komšija porodice Milojević.

Nedavno je njihovu porodicu potresla još jedna tragedija, kada je prilikom nevremena nastradao je Aleksin deda, rođeni brat njegove babe Sarajevke, dok je sklanjao drva.

“Aleksin otac Predrag se šlogirao, videlo se po njemu da nije dobro, usporeniji je bio dosta. Juče nakon zločina Aleksa nije plakao, nije nikakvu reakciju imao. Sedeo je i ćutao. Nije pružao otpor, nije bežao, mirno je sačekao policiju. Rekao je samo da nije bilo rešenja, da nije moglo drugačije”, kaže nam komšija.

Kako su nam još rekli, od Alekse nikada nisu čuli nijednu ružnu reč, nije imao loše navike i nikada nije tražio pomoć, uvek je sve sam radio.

„To je bio dečko za primer, svi se čude! Pet puta prođe ulicom, pet puta nam se javi. Uvek bi ponudio pomoć kada je neka radna akcija, drva, kada se nešto utovara… Stvarno dečko za primer. Eto videli smo se juče, sinoć je baš bio tu, pričao je sa tatom, javio mu se kad je bio ispred vrata. Sve najnormalnije, niko ovo nije očekivao“, kazala je komšinica Irena Živadinović i prepričala reči Aleksinog najboljeg druga koji je takođe rekao kako mu se Aleksa nikada nije požalio.

Upravo su komšije bile te koje su saznale prve šta je Aleksa Milojević učinio u svojoj kući. Njima je saopštio da ih je sve pobio i to hicima iz lovačke puške koju je njegova žrtva, njegov deda Miloš, imao u legalnom posedu.

Policajcima rekao da više nije mogao da brine o njima

Zbog čega je mladi Aleksa počinio ovako gnusan zločin, ispitaće policija u tužilaštvo u daljim koracima istrage. U međuvremenu, komšije prepričavaju, a isto je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, da je Aleksa kazao kako više ne može da brine o njima. Sa druge starne, komšije su na licu mesta ispričale novinarima da je u kuću svraćala jedna žena koja se starala o njenim bolesnim članovima. Brat ubijene žene kazao nam je da je ova porodica živela veoma mirno.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Deda, to jest moj zet je pre tri-četiri godine oboleo od demencije i imali su ženu koja ga je pazila“, kazao je u danu zločina za Nova.rs Pera Nikodijević.

Podsetimo, Aleksa Milojević je i na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru priznao krivična dela koja mu se stavljaju na teret ali je kazao kako detaljniju odbranu ne može da iznese sada jer je pod stresom.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kako je ranije saopšteno, u ovoj porodici ranije nije bilo prijava za nasilje, niti je osumnjičeni Milojević imao krivični dosije.

Bonus video: Izjava komšinice Knjaževac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare