Stefan Stefanović, advokat Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Advokat Stefan Stefanović, koji u postupku protiv Uroša Blažića zastupa porodice ubijenih i ranjenih, rekao je danas ispred Specijalnog suda da su iznošenja odbrane sina Uroša i oca Radiše Blažića bila takva da su opravdavali sebe i nalazili krivce u drugima, a da je da je Uroševo izlaganje nije bilo ništa drugo nego pravdanje njegovog oca.

„Uroš Balžić odbio je da odgovara na pitanja tužilaštva i odbrane, dok je njegov otac Radiša odgovarao. Na ročištima koja su zakazana za sutra i prekosutra trebalo bi da svedoče članovi oštećenih porodica kod kojih je danas izazvano negodovanje zbog ponašanja i izjava okrivljenih. Nije u pitanju nikakav obračun već reakcija na to što su primetili da se Uroš sve vreme smejao i samim tim pokazao nepoštovanje prema tim porodicama koje su zbog njega ostale bez svoje dece“, priča nam advokat Stefanović.

Pročitajte još:

Nakon tri uzastupna ročišta, on je rekao da se suđenje nastavlja 11. i 12. septembra.

Stefan Stefanović, advokat Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kao i njegov kolega Nebojša Perović, Stefanović je apelovao na sve da se digne glas da bi se promenilo zakonodavstvo kako bi i neko od 20 godina kao što je Uroš mogao da bude osuđen na doživitnu robiju.

Danas je nastavljeno suđenje Urošu Blažiću i njegovom ocu Radiši pred većem Višeg suda u Smederevu, a u prostorijama Specijalnog suda u Beogradu. Na ovom ročištu okrivljeni su izneli svoju odbranu, ali je opšti utisak da su sve vreme pokušavali da svale krivicu na nekog drugog.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Takođe, Uroš Blažić je više puta ponovio da njegov otac nije kriv i iznošenje njegove odbrane bilo je isključivo skidanje odgovornsti sa Radiše Blažića, inače vojnog lica. Članovi porodica ubijenih u jednom momentu napuštali su prostor namenjen publici kada je počelo iznošenje odbrane ubice. Prilikom izlaska iz suda negodovali su zbog brojnih netačnih podataka koje je izneo Uroš Blažić pred sudom.

Bonus video: Porodice žrtava dolaze na suđenje Urošu Blažiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare