Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" upitali su danas direktora Saobraćajnog pogona Karaburma Petra Živkovića da objasni javnosti kako odobrava izlazak očigledno tehnički neispravnih vozila na ulice Beograda, pušta ih u javni prevoz i rizikuje živote vozača i putnika koji se u njima prevoze.

„Sloga“ je podsetila da je jutros u Beogradu, u ulici Jovanke Radaković na Zvezadari došlo do samozapaljenja autobusa u motornom prostoru, garažnog broja 872, iz saobraćajnog pogona Karaburma.

„U zadnjem delu autobusa, koji je donacija Vlade Japana Beogradu i koji je na beogradskim ulicama više od decenije, gde se nalazi motor, gorela su sedišta, ali srećom nije došlo do povređivanja vozača i putnika, jer je prisebni vozač, iako se nagutao dima, ugasio požar pre dolaska pripadnika Vatrogasno spasilačih jedinica (VSJ) Beograd“, podsećaju u saopštenju.

Sindikat Sloga je naveo da je do sada više puta upozoravao da u GSP Beograd „postoje ozbiljni problemi“ i da pored „hroničnog nedostatka vozila i vozača nedostoje i radnika na održavanju“.

„Radnici koji rade na održavanju vozila izgaraju i sagorevaju od posla, a zbog nedostatka ljudi na održavanju ali i delova često ne postižu sve da poprave. Ko onda sa građanima Beograda igra ‘ruski rulet’, zašto neispravni autobusi izlaze na ulice, gde je tu odgovornost i na čega se troši novac građana namenjen za održavanje vozila javnog prevoza u Beogradu“, upitali su iz ovog sidnikata.

„Sloga“ je podsetila i da je predsednik sindikata Sloga GSP Miša Božić po formiranju sindikata ukazao na navedene nedostatke, međutim, umesto rešavanja problema od strane istog direktora je „usledio mobing, šikana i premeštaj iz pogona Karaburma u pogon Zemun“.

BONUS VIDEO – Pregrejana baterija na električnom autobusu napravila lančani požar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar