Novinarka Informera i sendvič
Novinarka Informera i sendvič

Demonstranti Ivan Bjelić, Jevđenije-Juliujan Dimitrijević i Nikola Ristić osuđeni su na zatvorske kazne jer su optuženi za drsko i bezobzirno ponašanje koje se ogleda u tome što su Dimitrijević i Ristić vikali, dok je Bjelić mahao sendvičem ispred novinarke Informera. Međutim, dan nakon što su učesnici protesta blokirali PU 29. novembar i zgradu Vlade Srbije, na internetu se pojavio snimak od prve večeri protesta, na kome se vidi da pomenuti mladići nisu ni pipnuli novinarku tabloida bliskom vlasti, te da predsednik Aleksandar Vučić otvoreno laže.

Učesnici velikog protesta koji se bore za očuvanje Jadra i protiv iskopavanja litijuma, blokirali su juče zgrade PU 29. novembar i Vlade Srbije jer su njihovi aktivisti i saborci Ivan Bjelić, Jevđenije-Juliujan Dimitrijević i Nikola Ristić uhapšeni kod železničke stanice Prokop kada je više od 200 pripadnika policije upalo i oteralo građane.

Naime, mladići su optuženi za drsko i bezobzirno ponašanje prema novinarki režimskog tabloida Informer tako što su, kako predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi, dvojica od njih vikala na nju, dok je treći mahao sendvičem.

Međutim, dva dana nakon te noći na Prokopu pojavio se snimak na kom se vidi da aktivisti protesta nisu ni pipnuli novinarku, te da se ona sve vreme smeši i nešto im govori.

Mladići, kao što se vidi, nude novinarki sendvič koji ona odbija klimajući glavom, ali se sve vreme smeši. A onda ona, dakle ne aktivisti, „napada“ jednog od njih, Ivana Bjelića i o dva puta – prvi put mu je gurnula ruku, drugi put ga je gurnula u lice.

To se može videti na usporenom snimku koji je napravila jedna od učesnica protesta i objavila ga na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter).

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je osudio navodno drsko ponašanje aktivista, istakavši da mu je žao novinarke šta je sve doživela.

PROČITAJTE JOŠ:

„Meni je žao zbog vaše novinarke Branke Lazić, ono što je doživela od ovih marksista, anarhista, onako vrlo imbecilnog ponašanja njhovog, polivanja vodom, guranja sendviča u usta i svega ostalog, govori o kakvim je ljudima reč. Takvo nepoštovanje prema ženama, da ne budeš nimalo džentlmen, glumiš mangupa, vas 50 muškaraca na jednoj ženi, koja stoji, koja neće da vam se pomeri, a koja je kriva samo zato što drugačije vidi stvari od vas“, rekao je Vučić.

Preporučujemo predsedniku da malo bolje pogleda snimak, pa se, možda, i izvini aktivistima zbog ovakvih optužbi.

BONUS VIDEO: Protest zbog rudarenja litijuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare