Foto: Printscreen/Profimedia

Iako je ovo period kada bi zmije trebalo da budu u hibernaciji, u Čačku, posebno u Hajduk Veljkovoj ulici u samom centru grada, trenutno vlada najezda, prenosi portal 192.rs.

Jedini lovac na gmizavce u Moravičkom okrugu, Dejan Bisenić, izjavio je da u poslednjih nekoliko dana prima veliki broj poziva uplašenih građana.

„Poslednjih deset dana je užas, prosto ne postoji mesto gde ih ne možete zateći. U ulici Hajduk Veljka, u samom centru, pronašao sam u kući celo leglo. Trenutno ih najviše ima u automobilima, takve slučajeve ne mogu da prebrojim. U kućama ih ima na mestima koja nisu rađena od betonskih ploča. Uglavnom su to starija domaćinstva koja u sebi imaju brodske podove“, rekao je Bisebić za RINU.

On takođe apeluje na sve građane, naročito one koji se vrate iz boravka u prirodi, da pre svega pregledaju automobile, jer ni sami nismo svesni koliko često ih tu možemo zateći.

Bisenić kaže da uzrok pojave šarki, poskoka i smukova još uvek nije poznat.

***

BONUS VIDEO: Specijalista urgentne medicine upozorio šta nikako ne raditi nakon ujeda zmije, a svaki čovek bi to odmah uradio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar