Foto:TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da bi trebalo ;omogućiti ljudima koji su revakcinisani povratak normalnom životu nakon isteka dve nedelje od revakcinacije."Trebalo bi da pronadjemo način kako da to funkcioniše, a da ne predstavlja diskriminaciju, jer svako ima pravo na izbor hoće li se vakcinisati ili ne. Ipak, nema razloga, ukoliko se neko pokazao odgovornim prema sopstvenoj porodici, prema sebi, drugima i državi, da ne pronadjemo model da se takav pojedinac vrati normalnom životu", rekao je Vesić za TV Pink.

On je ocenio da je Srbija medju najuspešnijim državama u svetu u vakcinisanju stanovništva protiv korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Nalazimo se medju prvih 10 zemalja sveta po ovom pitanju, što znači da, procentualno, u odnosu na broj stanovnika imamo mnogo više vakcinisanih i revakcinisanih u odnosu na Nemačku, Francusku ili Austriju. Naši reperi su Velika Britanija i Izrael, pa ne bi trebalo da ‘prepisujemo’ mere od zemalja koje su manje uspešne od nas. Nemačka ima manje uspeha od Srbije u borbi protiv korone, a isto važi i za Francusku“, naveo je Vesić.

On je istakao da Srbija mora da kreira sopstveni model za borbu protiv pandemije korone.

„Trebalo bi da taj model bude prilagodjen našim uslovima i važno je da razmišljamo na taj način, jer zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbija po prvi put u istoriji može da nameće svetske trendove, kreira politiku i bude uzor drugima“, rekao je Vesić, preneo je Beoinfo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare