Deponije Zlatibor smece djubre ekologija zivotna sredina
Deponije na Zlatiboru Foto:Damjan Dobrila

Organizacija "Beograd u pokretu" apeluje na Ministarstvo prosvete da uvede predmet "Životna sredina" u osnovne škole kao ključni korak ka unapređenju kvaliteta života građana i očuvanju životne sredine.

Iz ove organizacije poručuju da je očuvanje životne sredine jedna od najvažnijih tema današnjice sa direktnim uticajem na zdravlje i dobrobit svih nas.

“ Nivo zagađenja je alarmantan, a nedostatak ekološke svesti dodatno pogoršava situaciju. Zato je neophodno započeti edukaciju od najmlađih generacija kako bi se izgradila kultura koja poštuje i čuva prirodu“, navodi Marija Plavšić iz ove organizacije i dodaje da se trenutno o ovoj temi u školama ne posvećuje dovoljno za sveobuhvatno razumevanje i primenu ekoloških princip.

„Verujemo da je budućnost u našoj deci i da kroz edukaciju možemo promeniti svest građana o važnosti očuvanja prirode. Deca bi stekla neophodna znanja i veštine koje bi primenjivala tokom čitavog života, pozitivno utičući i na svoje roditelje“, zaključuju iz „Beograda u pokretu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare