Urednik portala Ozonpress iz Čačka, ujedno i dopisnik TV Nova iz tog grada, Nebojša Jovanović, prijavio je policiji pomoćnika gradonačelnika Miroslava Petkovića zbog pretnji koje mu je uputio na Instagramu.

Kampanja protiv portala Ozonpress traje danima, jer je ovaj medij dobio novac na konkursu Evropskog fonda za demokratiju, a u kampanju se uključio i pomoćnik gradonačelnika Čačka.

„Kada ništa ne radite protiv zakona, a pomoćnik gradonačelnika kaže ‘pa, neće da može’, kako drugačije to protumačiti nego kao ‘pokušaćemo da vas sprečimo, naći ćemo način kako’. Nedavno je i čačanska opozicija iznela sumnje da je jedan lokal, odnosno računovodstvena agencija koja je vodila račune ugostiteljskih objekata gde su ‘opštinari’ potrošili 80.000 evra, odleteo u vazduh. Ne kažem da bi se dotle išlo, ali su novinari ovde poslednjih godina često i napadani na svojim radnim mestima, setimo se i Grocke gde je pokušano ubistvo našeg kolege“, kaže Jovanović.

Navodi da se nije osećao prijatno kada je video „neće da može“, što je zamenik gradonačelnika napisao na Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ

„Prvo nisam ni video to, ali su mi onda svi slali da se ne plašim, da ga prijavim i na nagovor, pre svega kolega, to sam i učinio u policiji“, navodi on.

On objašnjava da Ozonpress nije uradio ništa protivno zakonu, već da su se jednostavno prijavili na konkurs i tako dobili novac.

Jovanović kaže da ne vidi šta je tu sporno, pogotovo kada se u obzir uzme da novac od evropskih fondova dobijaju i Srbija i sam grad Čačak, čime se i gradonačelnik Milun Todorović, ali i predsednik države Aleksandar Vučić redovno hvale.

Ukazuje na to da je OTP banka sigurno nekome dostavila deo dokumentacije kroz koju se vidi da je Ozonpressu uplaćeno 40.000 evra.

„To je naša šansa da preživimo, da preživi ovo malo slobodnih medija što je ostalo u Srbiji“, poručuje Jovanović.

BONUS VIDEO: Računovodstvena agencija ugostiteljskih objekata u kojima su čačanski funkcioner potrošili preko 80.000 evra misteriozno odletela u vazduh

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare