Toplotni talas

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti sunčano i veoma toplo.

Naš region danas će se nalaziti pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska u sklopu kog nam pristiže i nešto toplija vazdušna masa i podiže temperaturu. Ipak, već krajem dana prolazak hladnog fronta doneće pad temperature, a sa prolaskom fronta kiša je moguća samo ponegde u delovima Hrvatske i Bosne.

U košavskom području duvaće umeren jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab vetar promenljivog pravca. Najniža temperatura biće od 12 do 21, najviša od 33 do 37 stepeni Celzijusa.

Uveče i tokom noći skretanje vetra na severozapadni pravac, najpre u Vojvodini, a zatim i u zapadnoj i centralnoj Srbiji.

U Beogradu će danas biti sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, koji će tokom noći biti u skretanju na severozapadni.

PROČITAJTE JOŠ:

Najniža temperatura biće od 16 do 21, najviša oko 36 stepeni Celzijusa.

U nastavku dana u Srbiji pretežno sunčano i veoma toplo. Zbog visokih temperatura na snazi je narandžasti meteoalarm. Krajem dana očekuje se umereno naoblačenje sa severozapada, ali se zadržava suvo vreme.

Duvaće umeren jugoistočni vetar koji će posle podne biti u skretanju na pojačan severni i severozapadni. Maksimalna temperatura od 32 do 37 stepeni.

Vreme narednih dana

U ponedeljak i utorak u većini mesta očekuje se pad temperature za 4 do 6 stepeni, ali će se zadržati pretežno sunčano.

Retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se u ponedeljak tek ponegde u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu i istoku Srbije.

Od srede ponovo sunčano i sve toplije. Sredinom sedmice maksimalne temperature od 30 do 35 stepeni, a u petak i subotu lokalno i do 37 stepeni Celzijusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar