Foto:Shutterstock

U Valjevu su odgođene sve sportske i zabavne manifestacije, odluka je Gradskog štaba za vanredne situacije da bi se spriječilo da ovaj grad ponovo postane žarište virusa korona, kao na početku epidemije. "U ovom trenutku bi veća okupljanja stvorila dodatni problem s obzirom na to da nismo ušli u miran period", objasnila je član kriznog štaba Branka Miholjčić.

Miholjčić je napomenula da je i dalje na snazi vanredna situacija uvedena 7. jula, iako je u poslednjih desetak dana samo jedna osoba bila pozitivna na virus korona.

Prema njenim rečima, vanredna situacija se zadržava s obzirom na trenutno visok broj pregleda u kovid ambulanti, početak školske godine i povratak turista.

Ona je istakla i da se svakodnevno sprovodi inspekcijska kontrola primene svih epidemioloških mjera.

„Sve mere koje su donete i koje povremeno pojačavamo, bez kontrole ne bi imale efekta. Tek kada je došlo do kontrola, smanjio se broj obolelih“, rekla je Miholjić za RTS.

Štab za vanredne situacije grada Valjeva doneo je u petak zaključak, a na osnovu mišljenja Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje, da Sportske i druge zabavne manifestacije treba odložiti do povoljnije epidemiloške situacije, prenele su Kolubarske.rs.

Upućen je poziv građanima da odlože planirane manifestacije i okupljanja, kako bi novi očekivani talas u Valjevu prošao sa što manje zaraženih i obolelih. „Osim zvaničnih manifestacija koje nisu dobile odobrenje za održavanje, mole se sugrađani da ne organizuju veća porodična slavlja i okupljanja u ugostiteljskim objektima i drugim privatnim posedima, kako u gradu, tako i na seoskom području“, navodi se u saopštenju Štaba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare