Na izborima za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu glasalo je ukupno 10 studenata, a izborna komisija konstatovala da su rezultati validni i da je izborni dan prošao bez incidenata. Savez studenata Filozofskog fakulteta objavio je na svom Instagram nalogu da je proces izbora za Studentski parlament okončan.

Kako se navodi u objavljenom zapisniku, a prenosi portal 021, 10 studenata glasalo je za jedinu ponuđenu listu, dok su dva glasa nevažeća.

„Zvaničan zapisnik sa upravo održanih studentskih izbora prosleđen je pisarnici Filozofskog fakulteta i pisarnici Univerziteta da se zavede. Ovim je okončan izborni proces“, naveli su oni u objavi.

U zapisniku se navodi da je izborni dan „prošao bez incidenata“, uprkos tome što je od ranog jutra, već od pet časova bilo više sukobljavanja studenata iz neformalne grupe „Stav“ sa pripadnicima privatnog obezbeđenja i nepoznatim mladićima maskiranim u crno, koji nisu dozvoljavali ovim studentima da uđu u zgradu Rektorata.

U sukobu je i povređeno dvoje studenata iz „Stava“, zbog čega su i zatražili pomoć u Urgentnom centru.

Na studente koji su se okupili jutros oko pet časova bačena je i eksplozivna naprava nepoznatog porekla.

Pokrajinski poslanik Radivoje Jovović objavio je da se na čelu obezbeđenja koje je jutros došlo kod Rektorata Univerziteta u Novom Sadu nalazio Ognjen Dopuđ, direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine.

Inače, studenti iz grupe „Stav“ najavili su dalje korake ukoliko se izbori zaključe na ovaj način koji mogu podrazumevati i blokadu Filozofskog fakulteta, ali i tužbe protiv nadležnih na Fakultetu i u Rektoratu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare