Klizište u Lučanima FOTO: Privatna arhiva

Uprkos tome što je prestala kiša, u Lučanima je zatvoren most preko reke Bjelice. U ovoj opštini su se pojavila i klizišta, a mašine su na terenu kako bi sanirale stanje. Takođe, putni pravac Vučkovica - Gornji dubac odsečen je zbog klizišta, a brdo se odvalilo.

Prema rečima Zorana Vučićevića, načelnika Štaba za vanredne situacije to je moralo da se uradi jer je Morava bila ogromna – više od 700 cm.

„Voda je ušla skoro na most. Bila je blizu ivice. I Moravica i Đetinja su bile u porastu pa smo preventivno zatvorili most“, kaže Vučićević za Nova.rs.

Prema njegovim rečima Bjelica se u gornjem toku povlači ka koritu, međutim u donjem, posle Lisičkog polja u blizini ušća u Zapadnu Moravu je ogromna.

„Reka je narasla i teško prima vodu iz Bjelice, a oko 450 hektara je poplavljeno. Tu su kulture poput kukuruza, krompira, malina, kupina“, navodi naš sagovornik.

Vučićević kaže da je putni pravac Vučkovica – Gornji dubac odsečen zbog klizišta, te da se bukvalno brdo odvalilo.

PROČITAJTE JOŠ

„Uputili smo pet mašina ‘Dragačevo puteva’ radi sanacije“, kazao je on. Podsetio je da je na snazi vanredna situacija u celoj opštini i zamolio sugrađane za strpljenje.

„Ovde je situacija i prevazišla vanrednu odbranu od poplava“, zaključio je Zoran Vučićević za naš portal.

BONUS VIDEO Polja i podrumi poplavljeni u Kisaču: Meštani muku muče sa posledicama trodnevnih obilnih padavina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar