Vrućina u Beogradu Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Srbiju je zahvatio toplotni talas, a tokom nedelje, temperature će ići i do 40 stepeni. Koliko će dani biti topli, jasno je već od ranog jutra, s obzirom na to da je danas u 7 sati u Beogradu izmereno čak 26 stepeni.

Prema merenju Republičkog hidrometeorolškog zavoda (RHMZ), jutros u 7 sati, temperatura u Beogradu iznosila je čak 26 stepeni, a samo stepen niže izmereno je u Novom Sadu.

Zrenjaninska jutarnja temperatura iznosila je 24 stepena, dok je 23 stepeni izmereno u Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Paliću i Negotinu.

„Najhladnije“ ovog jutra je u Sjenici, gde je temperatura 12 stepeni.

Srbija pod toplotnim talasom

Gotovo do kraja nedelje, Srbija će biti pod uticajem vrelog afričkog vazduha. Najviša temperatura, čak 40 stepeni Celzijusa, očekuje se od četvrtka do subote.

PROČITAJTE JOŠ

Očekuju se i veoma visoke vrednosti indeksa UV zračenja, pa se u periodu od 10 do 16 časova ne preporučuje izlaganje suncu duže od 15 minuta bez adekvatne zaštite.

Na snazi meteo alarm

Crveni meteo alarm danas je na snazi u jugoistočnoj Srbiji zbog ekstremno visokih temperatura, što znači da je vreme veoma opasno i da prognozirane vremenske pojave mogu da prouzrokuju veliku materijalnu štetu i budu veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Foto: RHMZ

U ostalim delovima Srbije na snazi je narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura.

BONUS VIDEO Paklena sedmica je pred nama: Kako preživeti visoke temperature bez većih posledica?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar