Aktivista neformalne grupe STAV Branislav Đorđević izjavio je da su dvoje njegovih kolega povređeni u jutrošnjem koškanju na ulazu u zgradu Rektorata u Novom Sadu i dodao da je pre toga bačena i ekplozivna naprava koja, na sreću nikog nije povredila.

„Kada smo došli videli smo da je 15 ljudi unutra sa masakama koji nose akreditacije, što se ispostavilo da je kao neka studentska konferencija u Rektoratu za sajber bezbednost šta ti ja znam, neki izmišljen događaj…I negde pola sata dok smo mi bili ovde primetili smo tri momka iza bedema. Dve koleginice i kolega otišli su da vide šta se dešava. Oni su u tom trenutku bacili neku eksplozivnu napravu. Ne znamo da li je bila šok bomba, topovski udar ili nešto treće pošto nije puklo kao petarda“, izjavio je Branislav Đorđević, a prenosi 021.rs.

View this post on Instagram

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

„To je eksplodiralo, mi smo gledali šta se dešava i odjednom se pojavljuje sve više obezbeđenja da bi na kraju kulminiralo posle 45 minuta gde njih 15 spolja pokušava da uđe i njih 15 iznutra nas izgurava sa vrata“, dodaje Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ

Objašnjava da su studenti stajali na vratima s namerom da ne puste nikog da uđe u Rektorat.

„Oni su nas bacili sa klupe, krenuli nasilno da ulaze mi smo pokušali da to sprečimo. U tom momentu je neko Milu da li nekim predmetom nogom ili nečim jako udario u nogu. Kolegi Srđanu je jedan koji se predstavio kao organizator konferencije izbio telefon i udario ga. Tu je bio prisutan policajac koji je pokušavao njih da smiri da nas ne napadaju“, navodi student iz grupe STAV.

BONUS VIDEO – Prvi snimci ispred Rektorata u Novom Sadu: Napad na studente, bačena eksplozivna naprava, ima povređenih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare