Foto: N1

U fabrici Jura u Leskovcu i danas je održan jednosatni štrajk upozorenja kao i pregovori između predstavnika Samostalnog sindikata metalaca i poslovodstva te kompanije.

Za sutra je najavljena obustava rada od 6 do 20 sati a radnici će biti u krugu fabrike, piše Jugpress.

U Juru je stigla i inspekcija rada a po prijavi zbog pritisaka na radnike koji su u štrajku pravljenjem spiskova od strane ljudi iz administrcije.

Predstavnici štrajkačkog odbora su nam preneli da predstavnici menadžmenta danas nisu bili spremni da prihvate nijedan od zahteva , medju kojima su i obezbedjivanje sredstava za higijenu u toaletima fabrike kao i povećanje plate od 20 posto.

Preneli su nam da je to bio samo razgovor sa puno praznih reči ali ne i konkretnih predloga od strane menadžmenta.

Kažu i da je na delu veliki pritisak na radniike, kojima se i preti da neće dobiti sadašnje bonuse ako učestvuju u štrajku iako imaju pravo na štrajk po zakonu Srbije.

Jednosatni štrajk upozorenja je organizovan u petak i u njemu je učestvovalo 300-400 radnika.

Oni su predali zahtev za povećanje plate u iznosu od 20%;, obračun bonusa na prisutnost po danu prisutnosti na radnom mestu, povećanje naknade za topli obrok na 400 dinara neto, opredeljivanje dodatnih 5.000.000 din na mesečnom nivou za sredstva za higijenu u toaletima na nivou cele kompanije.

***

BONUS VIDEO – Fabrika „Jura“ iz Leskovca u štrajku: Radnici se bore za veće plare i normalne toalete

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare