Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ekološki ustanak pozvao je danas nadležne da Apoteci "Beograd" što hitnije obezbede uslove koji će omogućiti da ta ustanova nesmetano obavlja delatnost, što pre svega znači da se zaposlenima redovno isplaćuju zarade, koje već mesecima unazad značajno kasne i ugrožavaju im egzistenciju.

U suprotnom, ustanova od koje direktno zavisi zdravlje mnogih Beograđana ostaće bez kadra i kao takva biti lak plen lovaca u privatizacijskom mulju, saopštio je Ekološki ustanak.

PROČITAJTE JOŠ

Istaknuto je da bi Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) i Grad Beograd trebalo da što pre pronađu održivo rešenje koje bi Apoteku „Beograd“ ostavilo u rukama Beograđana, a zaposlenima garantovalo sva radna prava.

Ukoliko se već sa sistema rabata od kojeg se Apoteka „Beograd“ stabilno finansirala prešlo na sistem tendera, zbog čega je direktno postala zavisna od RFZO, onda i RFZO i Grad Beograd, moraju što pre pronaći način da Apoteka „Beograd“ od svog rada može da bude samoodrživa, kao što je to bio slučaj pre promene sistema finansiranja, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO Apoteke Beograd decenijama gradile poverenje građana: U kriznim situacijama najznačajnije, ne smeju se privatizovati

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare