Foto: TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / an

U privremenoj bolnici, na beogradskom Sajmu, danas su prebačena prva 33 pacijenta iz bolnice "Dragiša Mišović", a u međuvremenu stigao je plan kućnog reda.

Beogradski Sajam, pre nekoliko dana počeo je da se preuređuje, kako bi postala prva privremena bolnica, za lakše kliničke slučajeve, kako bi se rasteretili smeštajni kapaciteti u bolinicama. Na društvenom mreži „Tviter“ pojavila se fotografija na kojoj se vidi kako izgleda dan u okviru ove privremene bolnice.

Pa tako, mnoge građane je to podsetilo na pravi vojnički život. Ustajanje, prema fotografiji, je od 6 do 6.30 sati, lična higijena do 8 sati, pa onda ide doručak do 9 a zatim i lekarski pregledi i terapije do 11 sati.

Foto: Pritnscreen/Twitter/Slobodan Stupar/@SlobodanStupar1

 

Slično tako, od 9 do 12 sati su i slobodne aktivnost, kao i čitanje literature i dnevne štampe. Lična higijena je od podneva do 13.30, a potom je ručak do 14.30. Lekarske terapije nastavljaju se nakon ručka, do 16 sati, a posle ručka je i čitanje do 18 sati, najverovatnije u zavisnosti da li ste na redu za pregled, ili na slobodnom vremenu. Potom ide još jednom lična higijena u trajanju od jednog sata, do 19 časova, pa onda večera do 20 sati. Ostatak vremena do 22 sata, kada je namenjeno spavanje do ujutru, namenjeno je slobodnim aktivnostima.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram