Foto: Privatna arhiva

Roditelji đaka i prosvetni radnici iz OŠ "Boško Palkovljević Pinki" u Staroj Pazovi održaće u sredu protest, koji će početi u 17.30 časova. Roditelji će se okupiti ispred škole kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog kašnjenja rekonstrukcije škole.

Kako za Nova.rs kaže Branislav Uzelac, jedan od roditelja učenika ove škole, osim što se njena rekonstrukcija odlaže godinama, škola je generalno u nepovoljnom položaju po pitanju novca koji dobija iz opštinskog budžeta za redovne aktivnosti i potrošni materijal, te roditelji čest moraju da kupuju takva, potrošna sredstva za rad, jer škola nema novca.

„Za to vreme u druge škole se ulaže nesrazmerno više novca, a što je još gore novac iz budžeta se troši masovno na projekte koji nisu ni blizu važni kao obrazovanje dece“, kaže Uzelac.

Glavni zahtev okupljenih roditelja i zaposlenih jeste početak rekonstrukcije škole, i to najkasnije u januaru, a ukoliko se to ne desi, kažu da su spremni na radikalnije poteze.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je Nova.rs već pisala, OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, jedna od najstarijih i najvećih škola u Staroj Pazovi, ali i čitavom Sremu, u katastrofalnom je stanju.

Problem je što, osim kozmetičkih promena, poput krečenja, ova škola decenijama nije renovirana.

Kako je Uzelac ranije ispričao za naš portal, toaleti i svlačionice, kao i sama sala za fizičko u lošem stanju, stolovi i stolice su stari i pohabani, ali najveći problem je stari plafon koji bi svakog trenutka mogao da padne.

Foto: Privatna arhiva

I umesto da rekonstrukcija škole, o kojoj se govori već godinama, bude prioritet, Opština Stara Pazova iznenada je kupila fudbalski stadion za čak 1,35 miliona evra od privatne firme.

BONUS VIDEO Imaju dva stadiona, dok đaci trče kući u WC: „Škola, SUP, opština se raspada, u Pazovi je katastrofa“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare