Foto: Facebook/Udruženje ZooPlanet Niš

Srna koju je udario auto imala je sreće da je pronađu dobri ljudi, ističu iz niškog Zoo planeta gde se oporavlja, ali kažu da je nakon operacije i dalje životno ugrožena. Još jedan njihov novi stanar je i divlji mačak kojeg su pre nekoliko dana spasili u selu Lipovica kod Leskovca, a kome je potrebno strogo mirovanje narednih nedelja.

Operisana srna koju je udario auto je sinoć stigla u Zoo kutak u Nišu, a kažu da je zahvaljujući dr Banetu iz Ambulante Pet Konba, koji je besplatno pregledao i izveo izuzetno komplikovanu operaciju – spasena, ali i dalje u životnoj opasnosti, piše portal Južne vesti.

„Srni je ugrađena pločica i sanirana polomljena kost u karličnom delu. Ova lepotica koja je imala sreće da je pronađu dobri ljudi i zbrinu sa puta i prevezu do veterinara u Niš iz Vršca, sada se nalazi u Zoo Kutku i nadamo se da će biti dobro. Još uvek je životno ugrožena jer je izgubila mnogo krvi i pretrpela veliki stres ali se nadamo da će tok oporavka biti uspešan“, ističu iz Zoo planeta.

To nije jedina divlja životinja koja trenutno boravi u niškom Zoo kutku, jer su pre nekoliko dana spasili divlju mačku, nakon prijave da se nalazi na ulazu u selo Lipovica kod Leskovca i da pretpostavljaju da je udario auto.

Pročitajte još

„Naša ekipa je izašla na teren i zatekli smo mačku ispod parkiranog automobila do samog puta, vidno uplašenu, ali nemoćnu. Pristupili smo hvatanju i sedaciji kako bi se smanjio stres kod životinje i kako bi se izvršio detaljni pregled. Mačka je prevezena u stacionar Zoo Kutka ustanovljena je povreda kičme, dobila je infuziju i terapiju a ujutru će biti urađen detaljni pregled kako bi se ustanovila težina povrede i pristupilo daljem toku lečenja“, pojašnjavaju.

Ističu da je u pitanju divlji mačak, da je procena da ima godinu i po dana, a nakon detaljnog pregleda ustanovljeno je istegnuće pršljena i oteklina pored kičmenog stuba koja pritiska nerve i izaziva bol i nemogućnost kretanja i uriniranja. Takođe kažu da srećom nema nikakvih preloma, ali je potrebno je strogo mirovanje naredne tri do četiri nedelje kako se stanje ne bi pogoršalo.

BONUS VIDEO Crno tržište egzotičnih životinja u Srbiji: Mladunče lava iz Subotice je njegova poslednja žrtva 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar