Sjenica poplava Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Zbog jake kiše i porasta vodostaja najkritičnije je u Brodarevu i Prijepolju, kao i u Tutinu, Novom Pazaru i Brusu gde se tokom večeri očekuje prolazak vrha talasa i smirivanje situacije, saopštilo je preduzeća Srbijavode.

Vanredna odbrana od poplava proglašena je na vodnim jedinicma „Lim-Prijepolje“, „Ibar – Kraljevo, Novi Pazar“, „Drina Loznica“, „Zapadna Morava – Kruševac“ i „Zapadna Morava – Čačak“.

Naveli su da je u Sjenici na snazi vanredna odbrana od poplava i da je vodostaj reke Grabovice opao za oko metar, a situacija se stabilizovala. Direktor Srbijavoda Goran Puzović i predsednik te opštine Munib Mujagić utvrdili su konkretne mere koje se, kako je navedeno, odmah preduzimaju.

Naveli su da je Puzović na putu ka Novom Pazaru gde je uvedena odbrana od poplava na rekama Raška, Jošanica i Vidrenjak, a prethodno je u Priboju razovarao s loklanim vlastima.

Ranije je objavljeno da je vanredna situacija zbog obilnih padavina i poplava proglašena u Novom Pazaru, Sjenici, Prijepolju i Brusu.

***

BONUS VIDEO – Izlivanje vode u Trnovici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar