Episkop Teodosije Foto: Medija centar Beograd

Vladika Teodosije, koji se nalazio u samoizolaciji nakon što se testirao na koronavirus, nije zaražen i služiće vidovdanski parastos, navode iz Eparhije raško-prizrenske.

„Na osnovu rezultata testa koji su pristigli jutros u 11.00 časova, episkop raško-prizrenski Teodosije je negativan je na koronavirus. S obzirom na ovu okolnost, vladika će moći da učestvuje u tradicionalnom parastosu pred spomenikom srpskim junacima u 13.00 časova, kako je prvobitno bilo planirano“, ističu iz Eparhije raško-prizrenske.

Prema ranijim najavama, proslava Vidovdana organizovana je uz primenu zaštitnih mera u saglasnosti sa važećim pravnim propisima.

Podsetimo, vladika  Teodosije je prethodnih dana bio u neposrednoj blizini osobe koja je testirana kao pozitivna na koronavirus. Zbog toga je i sam testiran, nakon čega mu je  preporučeno da do rezultata testa ostane u samoizolaciji. Baš iz ovih razloga je prvobitno saopšteno da episkop raško-prizrenski neće učestvovati u obeležavanju Vidovdana.

“S obzirom na ovu situaciju, Vladika ove godine, nažalost, nije u mogućnosti da u svojstvu domaćina učestvuje u proslavi Vidovdana u manastiru Gračanici, i na parastosu pred spomenicima kosovskim junacima”, kažu u kancelariji Eparhije Raško-prizrenske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar