Foto:Nemanja jovanović/Nova.rs; Milos Tesic/ATAImages; vesna lalić/Nova.rs

Predstavnici Sindikata PTT Srbije i Sindikata Radnik dogovorili su danas sa direktorom Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem da uz konačan obračun plate za novembar, koja će biti uvećana u skladu sa novim kolektivnim ugovorom, bude isplaćena i razlika plate za oktobar, što se očekuje 15. decembra, saopšteno je posle sastanka.

Dogovoru je prisustvovala i direktorka Funkcije upravljanja kadrovima Danijela Rajković, a razgovaralo se o potpisivanju novog kolektivnog ugovor, koji je u skladu sa sporazumom ranije potpisanim u Vladi Republike Srbije.

Osim dogovoda da se uz konačan obračun plate za novembar, uvećane u skladu sa novim kolektivnim ugovorom, isplati i razlika plate za oktobar mesec, dogovoreno je i da se, uz putne troškove za novembar obračuna i razlika putnih troškova za oktobar, koji se načelno isplaćuju pre konačnog obračuna plate.

Pročitajte još

„Pošta Srbije“ danas je, iz sopstvenih sredstava, bez zaduživanja, u roku uplatila u budžet Republike Srbije deo ostvarene dobiti iz 2022. godine u iznosu od 1,224 milijarde dinara i time opravdala rangiranje u Agenciji za privredne registre i drugim ekonomskih institucija da je uspešno javno preduzeće, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO Na šta Pošta troši pare – a nisu radnici?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar