Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Osnivač "Eko straže" Bojan Simišić na protestu ispred RTS, govoreći o hapšenjima ekoloških aktivista širom Srbije, istakao je da od javnog servisa traže da prenosi samo istinu.

„Ova televizija iza nas nije prenela ništa od hronologije privođenja koju je sada navela moja prijateljica Nina. I samo da vam kažem – sram vas bilo. Mi plaćamo pretplatu RTS, vi ste naš servis, a ne servis organizovane kriminalne grupe SNS. Čovek koji vodi ovu televiziju zove se Dragan Bujošević i on ako ne bude hteo da nam da 30 minuta vremena, podnećemo protiv njega krivičnu prijavu, a onda ćemo skupiti sve vas i lično ćemo da ga tužimo“, navodi Simišić.

„Hajde da nazovemo stvari pravim imenom. Zna se ko nam crta mete na čelo“, naveo je on, prenosi N1.

PROČITAJTE JOŠ:

Naglasio je da se preko tabloida o ekološkim aktivistima i članovima Eko straže može videti da su šijuni i strani agenti.

„Zašto da me hapse, u kakvoj državi to živimo da ja ne smem da kažem kakvo je stanje stvari sa zagađenjem vazduha i životnom sredini. Reke su nam sve zavijene u celofane“, naveo je on, prenosi N1.

Kako je istakao, „hoćemo da svojoj deci ostavimo zdravu životnu sredinu“.

„Poručujem svima, rudnika neće biti.“

„Mi ne čekamo ekološku katastrofu sa projetkom Jadar, mi imamo ekološku katastrofu sa zagađenim vazduhom“, rekao je on o počecima Eko straže. Posle mesec dana, dodao je, poslata mu je poruka „jao, još te nisu uhapsili“.

„U kakvoj onda državi živimo, ako mene hapse zato što kažem da je stanje u Srbiji već katastrofalno takvo kakvo jeste. Mi smo kao organizacija napravili najveću akciju čišćenja na preko 300 lokacija u Srbiji. A mi smo onda ti špijuni“, rekao je Simišić.

BONUS VIDEO: Protest ispred RTS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare