Foto: Privatna arhiva

Dušan Jevtić i njegova porodica u dvorištu kuće imaju zasad trešanja, a kako nisu uspeli sve da prodaju - odlučili su da ih poklone. Ko je prošlu subotu proveo šetajući ulicama Beograda na protestu protiv nasilja, mogao je da sretne nasmejanog čoveka koji ispred turske ambasade u Kneza Miloša, po kiši, sa kapuljačom na glavi, besplatno deli trešnje. On će to raditi i sutra, ali mu je potrebna pomoć kako bi uspeo da nabere što više trešanja, a potom sve i razdelio.

Dušan će se ponovo pojaviti na protestu protiv nasilja. Ponovo u svojstvu čoveka koji deli voće potpuno besplatno. Da bi akcija prošla kako treba, ima puno posla koji treba obaviti. Zato Dušan ima ideju – on želi da u svom zasadu u blizini Grocke okupi 20 do 30 ljudi koji žele da, zajedno sa njim, voze traktor, beru trešnje, pakuju ih u odgovarajuće korpice, voze do centra grada i na kraju, dele okupljenim građanima.

PROČITAJTE JOŠ

On planira da se akcija održi od prepodnevnih časova, pa do 15 ili 16 sati, u zavisnosti od toga kada se posao završi. Cilj je da napune jedan automobil.

Dušan za portal Nova.rs kaže da svi oni koji žele da pomognu, mogu da se jave na mejl [email protected], a on će im potom dati tačnu adresu.

Foto: Privatna arhiva

Podsećamo, prošle subote, na četvrtom po redu protestu „Srbija protiv nasilja“, Dušan je oduševio sve pristune, je ispred ambasade Turske parkirao automobil prepun gajbica sa trešanjama. Nije ga sprečila kiša – delio je voće, a zauzvrat nije očekivao ništa.

BONUS VIDEO Borko Stefanović: Na proteste dostojanstveno – do kraja ispunjenja zahteva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare