Foto:promo

SBB fondacija saopštila je da je uručila donaciju školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu. Vaučer u vrednosti od 234.000 dinara, učenici će iskoristiti za kupovinu jakni i zimske opreme.

„Ova škola svojim učenicima ne pruža samo obrazovanje, nego i zaštitu, brigu van škole, stručnu podršku, nastavna sredstva i sve ono što može da pomogne kvalitetu života njihovih učenika. Nadamo se da će im naša donacija ovu zimu učiniti toplijom i lepšom, da će đaci imati još više motivacije za učenje i napredovanje. Nastavićemo i u budućnosti da podržavamo neprofitne organizacije i institucije koje svojim delovanjem pomažu onima kojima je to potrebno“, rekla je Emili Sussane Fink iz SBB fondacije, navodi se u saopštenju.

Škola za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” slepoj i slabovidoj deci iz cele Srbije pruža mogućnost da se razviju u radno sposobne i samostalne osobe. Pored toga, škola se bavi i ranom intervencijom, kućnom nastavom i obrazovanjem odraslih.

„Donacija SBB fondacije će sigurno doprineti poboljšanju života naše dece. Veoma se radujemo što je SBB fondacija pomogla školi i jedva čekamo da saznamo šta će nam doneti ostatak godine“, izjavila je Jelena Vukić, direktorka ove obrazovne ustanove, ističe se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

„Već punu deceniju, svake godine tokom novogodišnjih praznika, SBB fondacija donira ukupno 10.000 evra neprofitnim organizacijama, udruženjima i institucijama kojima je pomoć potrebna. Ove godine donacije su uručene Udruženju građana ‘Edukos’ za opremanje stručne biblioteke u Kragujevcu, Udruženju roditelja dece sa autizmom ‘Svoj svet’ i sada školi za slepu i slabovidu decu“, navodi SBB.

BONUS VIDEO: Stipendisti SBB-a: Šta je najbitnije u šahu i kako uskladiti čitanje knjiga sa ostalim aktivnostima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar