Aleksandar Šapić Savski kej Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da Grad Beograd nije odgovoran za tehnički pregled i bezbednost autobusa javnog prevoza, već da je to u nadležnosti saobraćajne policije i ovlašćenih servisa. Šapić je na konferenciji za novinare optužio novinarku N1 da "zloupotrebljava tragedije" da bi, kako je rekao, napravila scenu u kojoj je on bezosećajan.

Na konferenciji za novinare, koju je organizovao povodom završetka radova na kružnm toku kod Ušća, na pitanje N1 o tome ko je kriv što su se u dva dana desile četiri saobraćajne nesreće u kojima su učestvovali autobusi javnog prevoza, a u kojima su život izgubile dve osobe, optužio sidnikate i medije „da nisu fer“.

„Je l’ vi znate ko se bavi jedini bezbednošću u saobraćaju i tehničkim pregledima? Samo policija, saobraćajna policija. Meni je žao što je došlo do tih incidenata, ali oni su se uvek događali, to nije opravdanje“, kazao je Šapić odgovarajući na pitanje N1.

N1: Kako olako prelazimo preko toga?

„Vi možete da napravite tužno lice, to je ružno, baš zato jer su dve osobe izgubile život, da to bude sad motiv da napravite scenu u kojoj sam ja bezosećajan a vi ste tužnog lica, drhtavog glasa. Meni je žao tih ljudi isto kao vama, iako nemam drhtav glas“, kazao je Šapić.

On je pojasnio da tehnički pregled vozila javnog prevoza ne radi nijedna služba Grada Beograda.

PROČITAJTE JOŠ

„Da li je vozilo ispravno, to rade službe, tehnički servisi koji su autorizovani od MUP-a. Ono što Grad Beograd radi je da kontroliše da li vozilo čisto, da li ima klimu, da li kreće na vreme…“, naveo je Šapić.

Tehnički pregled je, dodaje, njihova zakonska obaveza.

„Vanredni tehnički pregled, o kome govori opozicija i ti sindikati sa šest članova, može da nalozi samo saobraćajna policija. Tehnički pregled i bezbednost vozila ne kontroliše Grad“, dodao je gradonačelnik.

Šapić kaže da Grad kontroliše i privatne prevoznike i GSP.

Foto:FoNet/Beoinfo

„Sva vozila imaju tehnički pregled, a kako je on urađen, na to mi ne možemo da utičemo“, rekao je.

Opširnije pročitajte na N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare