Foto:FoNet/Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da ne postoji nikakav zastoj ili blokada u vezi sa nabavkom 25 tramvaja za grad Beograd i da se još ne zna njihova cena.

“ Budžetski novac koji smo opredelili još prošle godine za tu poziciju nema veze sa cenom tramvaja, već znači da mi u okviru te pozicije ne možemo da potrošimo više, ali možemo manje, pošto je to pozicija za nabavku svih vozila“, rekao je Šapić odgovarajući na pitanje novinara dokle se stiglo sa nabavkom tramvaja.

Dodao je da stvari menja i otežava to što je zbog privremenosti u funkcionisanju grada, privremen i budžet, te da će ovi problemi biti rešeni nakon izbora.

“ Cena tramvaja će biti onolika kolika bude ponuđena. Neki su došli do toga da će biti oko sedam miliona evra po tramvaju. A šta će biti kada se ispostavi da će tramvaji biti najmanje duplo jeftiniji, ako ne i više“, zapitao je Šapić.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodao je da veruje da će cena biti između tri i četiri miliona evra i da će tramvaji koje će kupiti Beograd biti među najjeftinijim, ali, kako je rekao, nije cilj ni da budu najjeftiniji, već da se postigne optimalni odnos cene i kvaliteta i da Beograđani dobiju tramvaje kakve zaslužuju.

Osvrnuo se i na nedavne proteste u GSP-u i istakao da je na njima učestvovalo samo 5-6 radnika.

„Ostali okupljeni su bili novinari i članovi tog Veselinovićevog sindikata koji je deo Đilasove stranke, ali nisu članovi GSP-a. Dakle od 6.000 radnika GSP-a protestovalo je njih šest“, naveo je on.

Ocenio je da ne stoje tvrdnje onih koji kažu da je stanje u GSP-u nikad gore, jer, kako je rekao, da je tako, na protestima bi bilo barem nekoliko stotina ili hiljada ljudi.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako je protekao protest sindikata GSP zbog privatizovanja linija u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare