Branko Ružić Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da podržava inicijativu Muzeja žrtava genocida, da se školama u Srbiji predloži da u programe rekreativnih nastava, studijskih putovanja i učeničkih ekskurzija, primereno uzrastu, uvrste obilaske mesta stradanja civila i učesnika antifašističke oslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu.

„Podržavam ovakvu ideju, jer učenicima treba još više približiti zbivanja iz Dugog svetskog rata, posebno o stradanju Srba, Roma i Jevreja, kao i drugih nedužnih žrtava u Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH)“, rekao je Ružić za Večernje novosti.

Po Ružićevim rečima, obilaskom nekadašnjeg koncentracionog logora Jasenovac, ali i svih drugih lokaliteta posvećenih sećanju na žrtve ratova, „oni bi upotpunili i produbili znanja o ustaškim i drugim zločinima nad nedužnim civilima“.

„Važno je da to učinimo zbog budućih generacija i da na ovaj način doprinesemo razvoju sveopšte kulture sećanja u našem društvu“, kazao je ministar prosvete, nauke i tehninološkog razvoja.

BONUS VIDEO Jasenovačke žrtve – stvarne i prave

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare