Ruši se nadvožnjak ka Banovom brdu Foto: N1

Nadvožnjak u Kirovljevoj ulici u Beogradu, koji vodi ka Banovom brdu izgrađen je pre 50 godina kao privremeno rešenje, a u narednom periodu trebalo bi da bude srušen a da na njegovom mesto dođe novi. Saobraćajni inženjer Ivan Banković kaže za N1 da, za razliku od nekih drugih gradskih projekata, ovo jeste dobro rešenje.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je tender za kontrolu tehničke dokumentacije za izgradnju novog nadvožnjaka u Kirovljevoj ulici u Beogradu, koji će uskoro biti srušen. Izgrađen pre 50 godina kao privremeno rešenje, ostao je do danas. Još ranije je zabranjeno da preko njega idu GSP i slična teža vozila.

„Posle toliko decenija, ovo privremeno rešenje a koje je zapravo vijadukt, jer je od metalne konstrukcije, dobiće svoje trajno rešenje. Jeste dobro da se ide u projekat rušenja ove konstrukcije i da se izgradi nadvožnjak koji će biti od betonske konstrukcije, a novina je da ćemo imati saobraćaj u oba smera“, izjavio je Banković.

Takođe, dodaje, radiće se proširenje saobraćajnice u Paštrovićevoj i Radničkoj ulici, piše N1.

„Imaćemo biciklističke staze sa obe strane, što je bitno za građane, a takođe i pešačke staze i trotoare u širini od tri metra sa obe strane. Imaćemo i razdelno ostrvo, a bitno je da će postojeće zelenilo ostati tu gde jeste, tu je i i projekat ozelenjavanja“, naveo je.

Novina je, kaže, i da će na raskrsnici Paštrovićeve i Visoke ulice, iznad tržnog centra, biti jedan kružni tok.

„Ovo je, za razliku od mnogih gradskih projekata, dobar i koristan projekat“, ocenio je Banković.

PROČITAJTE JOŠ

O tome kako će biti regulisan saobraćaj u tom delu, s obzirom da vozila GSP ne prolaze tuda, već idu oko Hipodroma, Banković kaže:

„Trenutno rešenje jeste da su vozila od preko 12 tona, a to su vozila GSP i teretni saobraćaj, preusmereni na petlju kod Hipodroma. Imamo zasićenje saobraćaja, gužve su u špicu, znamo svi, ali kada ovo bude završeno, javni prevoz će ići preko novog nadvožnjaka“, rekao je.

Banković pojašnjava da je raspisan tender za kontrolu tehničke dokumentacije.

„Završena je tehnička dokumentacija, tender koji je raspisan 19. jula odnosi se na tehničku kontrolu tehničke dokumentacije. Bitno je da ovaj projekat uđe među prioritetne gradske projekte sledeće godine i prema nekim informacijama, trebalo bi da bude završen godinu i po do dve od momenta početka radova“, zaključio je Banković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar