Zbog nikada zabeleženog, masovnog polnog uznemiravanja dece od tri i četiri godine u državnom vrtiću u Odžacima, danas će u tom mestu biti organizovana protestna šetnja.

Protestu je prethodilo cepanje plakata na kojima su roditelji pozivali na šetnju.

Roditelji tvrde da su razgovarali sa radnikom obezbeđenja u opštini Odžaci koji je pocepao plakate, a kako im je rekao, dobio je naređenje od nadležnih iz opštine da uradi to.

Roditelji će se danas okupiti na platou u centru Odžaka i tamo će uputiti svoje zahteve koji do sada nisu ispunjeni. Oni traže na uvid svu dokumentaciju koja govori o tome kako je vaspitač osumnjičen za polno uznemiravanje više od tridesetoro dece zaposlen u vrtiću. Takođe, roditelji traže odgovornost svuh „u lancu“, veću bezbednost u vrtićima, postavljanje sigurnosnih kamera u prostorijama vrtića kako bi se sprečile eventualne nove dramatične situacije.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećamo, roditelji i meštani Odžaka su već dva puta protestovali nakon što je otkriveno da je vaspitač I.O. (26) fotografisao decu bez dozvole njihovih roditelja, te im goovrio da nikome to ne pričaju, jer je to „njihova tajna“.

Vaspitač je uhapšen, a direktorka vrtića Jelena Selak podnela je ostavku.

Ceo prilog iz emisije „Probudi se“ na TV Nova o ovom slučaju, pogledajte u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar