Foto: Nova.rs

Kompanija "Rio Tinto" reagovala je na tekst "Rio Tinto obavestio Vladu Srbije o sporu zbog poništenja projekta Jadar", objavljen na portalu Nova.rs.

Reagovanje kompanije „Rio Tinto“ prenosimo u celosti. 

„Nova S je na svom web portalu 24. juna objavila članak „Rio Tinto obavestio Vladu Srbije o sporu zbog poništenja projekta „Jadar“: „Ostaje nejasno da li je ispunio pretnju arbitražom, ali jeste podneo više tužbi“ u kojima su iznete netačne i neutemljene tvrdnje o kompaniji Rio Tinto i Projektu „Jadar“.

U tekstu Bojana Novaković navodi da je „Rio Tinto podneo Vladi Srbije obaveštenje o sporu koji se rešava putem arbitraže, u vezi sa poništenjem Prostornog plana posebne namene za projekat Jadar“, što kompanija Rio Tinto izričito demantuje.

PROČITAJTE JOŠ

Rio Tinto nije podneo Vladi Srbije obaveštenje o sporu koji se rešava putem arbitraže. Nakon što je Vlada Republike Srbije u januaru 2022. godine ukinula Prostorni plan područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita „Jadar“, kompanija Rio Sava Eksplorejšn je protiv ove odluke iskoristila pravna sredstva predviđena propisima Republike Srbije.

Širenje netačnih informacija i neosnovane optužbe shvatamo ozbiljno i koristićemo sva raspoloživa pravna sredstva kako bismo zaštitili reputaciju kompanije“, zaključuje se u reagovanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare