Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U toku noći na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije očekuje se slaba kratkotrajna kiša, dok će u drugom delu noći i pred jutro širom košavskog područja i u planinskim predelima vetar imati udare olujne jačine, najavio je večeras Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Meteorolozi su ranije najavili, da će u toku noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom dana duvati jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine. Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama (lokalno i preko 100 km/h), dok će udari košave u Beogradu dostizati 60 – 70 km/h. Vetar će, kako se navodi u upozorenju RHMZ, oslabiti u petak krajem dana.

Iz RHMZ upozoravaju da pljuskovi i grmlјavina, koji se očekuju u petak (03.11.) sredinom dana, posle podne i uveče kratkotrajno mogu biti intenzivni uz jak i olujni vetar (10 – 20 mm).

Više padavina će biti u subotu (04.11.) na jugu i istoku Srbije (od 20 do 50 mm, a lokalno i više).

BONUS VIDEO: Bez krova četiri meseca posle velikog nevremena: Šteta od superćelijskih oluja još uvek nije sanirana u Novom Sadu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar