Foto: Promo

Udruženje novinara Srbije protestovalo je zbog tužbi koje su Milan Radonjić i Miroslav Kurak, koje je Apelacioni oslobodio optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije, podneli protiv Fondacije Slavko Ćuruvija za povredu ugleda i časti, istakavši da novinari imaju pravo da budu nezadovoljni presudom za ubistvo Ćuruvije.

Početkom juna bivši načelnik beogradskog Resora državne bezbednosti Milan Radonjić tužio je Fondaciju zbog saopštenja u kome je Fondacija izrazila neslaganje sa presudom Apelacionog suda da oslobodi četvoricu optuženih za ubistvo Ćuruvije. On zbog povrede ugleda i časti traži 500.000 dinara.

Sada je to isto uradio i Miroslav Kurak koji je bio optužen kao neposredni izvršilac ubistva Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

„Kao i u slučaju Radonjića, tužba se odnosi na saopštenje u kome smo izrazili neslaganje sa presudom. Zbog povrede ugleda i časti, i Kurak od Fondacije traži odštetu od 500.000 dinara“, navela je Fondacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom čitavog suđenja koje je počelo 2015. godine, Kurak je bio u bekstvu, pa mu je suđeno u odsustvu.

Udruženje je istaklo da se svi učesnici u postupku moraju suočiti sa činjenicom da novinarska i medijska zajednica ima pravo da budu nezadovoljne presudom Apelacionog suda i da izraze neslaganje sa postupanjem države i suda u ovom slučaju.

U saopštenju UNS je istakao da će nastaviti borbu protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima jer slučajevi ubistva Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i smrti Dade Vujasinović moraju biti rešeni.

BONUS VIDEO: Slavko Ćuruvija: Šta bi sa obećanjem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar