Foto: N1

U Nišu serija protesta. Građani Durlana i Palilule blokirali su saobraćaj zbog stradanja pešaka na istim mestima. U Brzom Brodu traje pobuna zbog dalekovoda preblizu kuća i objekata za decu. Večeras su se priključile i Nišlije iz naselja Delijski Vis - njima se pri svakom pljusku izlivaju fekalije i spiraju neasfaltirane ulice.

Ukoliko u narednih 15 dana ne dobiju neki odgovor, ne obećanje, već da vide da se konkretno nešto na terenu dešava, demonstranti su najavili da će blokirati pružni prelaz na Trošarini u Nišu, što je, kako izveštava reporter N1, najavljeno na samom kraju protesta, na kojem je bilo reči o izuzetno velikim komunalnim problemima, jer koliko prekjuče je ovde bila poplava a kiša je bila decenijska.

„Ništa, niko, svi zavaravaju, svi lažu i tako“, kaže za N1 jedna građanka.

„Najviše obećanja je pred izbore, otvoreno pričamo ono što jeste. Obratili smo se svim institucijama, obratili smo se predsedniku Aleksandru Vučiću, stigao je odgovor septembra 2022. da nas obaveštavaju da su dopis prosledili gradu Nišu kako bi nadležne službe sagledale navode i obavestile nas u zakonskom roku“, poručuje drugi meštanin.

N1: I da li su vas obavestile u zakonskom roku.

„Nisu“, dodaje.

„Kad god je neko došao, postojali su neki drugi prioriteti. Ne znam ko je tu zadnji put bio, ja sam rekao gospodine kako vas nije sramota, deca nam se igraju tu u fekalijama, i treba da dođe do kuge i kolere da bi to bio prioritet“, poručuje još jedan učesnik protesta.

„Iz izbora u izbore, iz izbora u izbore… Bukvalno celo naselje strada, asfaltiraju se ulice bez kanalizacionih cevi, nemamo odvojenu kišnu kanalizaciju, ali dobro, nema ni ceo grad, ali prosto, voda nadire sa svih strana, da li su cevi prepune, da li su nečišćene, da li su stare, da li je naselje raslo kao što grad raste“, pita se još jedan.

Okupljeni tvrde da za poslednjih 20 godina koliko se problemi gomilaju niko nije obećao nešto što je na kraju bilo ispunjeno, dolazilo je do povremenih rekonstruisanja, asfaltiranja, menjanja mreže koja je popucala, ali kažu da je ovde neophodno da se sve u potpunosti rekonstruiše kako bi prestali da budu preplavljeni fekalijama, izveštava reporter N1.

 BONUS VIDEO: Brzi Brod godinu dana na nogama zbog dalekovoda: Da li bi večerašnji protest mogao da bude poslednji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar