Foto:N1,Nova /video, Nova.rs

Marija Stevanović, profesorka koja je prošlog novembra pretrpela nasilje na času, ove školske godine radi u tri škole, dve u Trstniku i jednoj u Kruševcu. Za pun fond časova nedostaju joj 24 odsto. Iako je konkurisala na upražnjeno mesto za profesora engleskog u jednoj kruševačkoj osnovnoj školi njena molba je odbijena.

Profesorka engleskog jezika Marija Stevanović koja je u Tehničkoj školi u Trsteniku u novembru na času doživela fizičko, psihičko i digitalno nasilje od strane tojice učenika koji su joj izmakli stolicu održala je dva časa u svom odeljenju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sve je bilo normlno pričali smo o toleranciji, različitostima, sve ono što je napisano u smernicama ministarstva. Ja bih volela da se cela prošla godina nije desila, da je prošla školska godina bila kao i sve ostale pa makar ja i ostala sada tehnološki višak“, kaže Stevanovićeva, prenosi RTS.

Ove školske godine Stevanovićeva radi u tri škole, dve u Trstniku i jednoj u Kruševcu. Za pun fond časova nedostaju joj 24 odsto. Iako je konkurisala na upražnjeno mesto za profesora engleskog u jednoj kruševačkoj osnovnoj školi njena molba je odbijena.

Zbog toga što je Marija Stevanović tehnološki višak i što njen problem nije adekvatno rešen u znak podrške ranije danas okupila se grupa građana i njenih kolega.

Kako ističe profesorka matematike Nela Spasojević, sve je moglo da se reši, ali nije bilo dobre volje.

„Boljom raspodelom, malo većim angažovanjem svih i razumevanjem za koleginicu nije moralo da dođe do toga da posle svega što je doživela i preživela ostane bez punog fonda časova“, smatra Spasojevićeva.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar