Foto: Printscreen/YouTube/Thiago Ferreira

Poreklom Brazilac, Srbin u duši, konačno je postao i Srbin na papiru. Tijago Fereira iz Rio de Žaneira posle osam godina života u našoj zemlji i promovisanja srpskog turizma, dobio je državljanstvo Srbije. Tijago se, direktno iz Prijepolja, uključio uživo u jutarnji program NOVA S.

„Pasoš s ponosom pokazujem svima“ kaže Tijago i dodaje da je prijem u državljanstvo Srbije proslavio još u februaru.

Zvanična odluka o prijemu u državljanstvo naše zemlje doneta je 13. februara. Pandemija i vanredno stanje odložilo je izradu pasoša, koji sada ima u rukama.

„To znači da je vredelo sve što sam radio. Došao sam u nepoznatu zemlju, 10.000 kilometara od kuće. Nije bilo lako savladati jezik, naučiti novu kulturu, običaje, promovisati to u svetu. Bilo je potrebno puno truda i zalaganja. Drago mi je što je država to prepoznala, presrećan sam što sam sada i zvanično Srbin“, rekao je Tijago Fereira.

I njegova porodica i prijatelji u Brazilu su, kaže, presrećni.

„Dugo mi nisu verovali da radim nešto ozbiljno u Srbiji. Mislili su da se zezam“, navodi Tijago, dodajući da radi, veruje u to što radi i doprinosi razvoju turizma u Srbiji.

Pandemija mu je odložila i planove za venčanje koje je prvobitno bilo zakazano za april. Njegova buduća supruga je iz Prijepolja, a upoznali su se, kaže, u Novom Sadu.

„Uvek sam voleo Zapadnu Srbiju zbog prirode i planina, jer u Brazilu nemamo ovakvu klimu i hranu. Nas dvoje smo se, sasvim slučajno, upoznali u Novom Sadu“, navodi Tijago.

Na svadbi koja sledi, uz goste iz Srbije i srpsko kolo, biće i gostiju iz Brazila i brazilske muzike.

„Biće i kolo i samba. Ja sam Srbin i Brazilac i uvek će u mom životu biti i Srbije i Brazila“, kaže Tijago.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare