Žika Obretković. Foto: E-Stock_milos_rafailovic

Ulični svirač Živorad Žika Obretković, koji je javnosti poznat po svojim šarenim modnim kreacijama, preminuo je 23. aprila u staračkom domu u Beogradu.

Od Obretkovića, koga Beograđani pamte kao šarenu maskotu glavnog grada, oprostio se njegov prijatelj na Fejsbuku uz fotografiju i emotivnu poruku:

„Upravo sam saznao da je moj veliki prijatelj Žika Obretković preminuo 23. 04.2021 u staračkom domu, kako je bila zabrana poste zbog korone, nisam ga odavno video, a zabranjeno je i prisustvo sahrani! Ovo je fotografija, kada je poslednji put bio kod mene. Voleo je da se slika u cveću („i sa kuče“, kako je govorio)“, napisao je on.

Upravo sam saznao da je moj veliki prijatelj Žika Obretković preminuo 23. 04.2021u staračkom domu, kako je bila zabrana…

Posted by Milorad Daca Stojakovic on Tuesday, April 27, 2021

Javnost Srbije Žiku Obretkovića zna kao uličnog svirača, vatrenog govornika, dugogodišnjeg gosta Milovana Ilića Minimaksa na radiju. ali i kandidat za predsednika Srbije. Bio je prepoznatljiv po svojim šarenim, odevnim kombinacijama, ali i pretenoj torbi koju je gotovo uvek nosio sa sobom. Takođe, bio je veliki ljubitelj zelene salate i često je njom ukrašavao svoj izgled, o čemu svedoče i brojne fotografije.

Žika je autor pet objavljenih knjiga pesama, a veliki broj građana oprostio se od Obretkovića na društvenim mrežama. O njemu kažu da je bio „legenda Skadarlije, Knez Mihailove i Trga republike“, ali i da je svojim pričama i sviranjem frule umeo da razveseli i one najtužnije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare