Foto:TANJUG/ Vlada AP Vojvodine:privatna arhiva Twitter/Toskeson

Nakon što je Nova.rs objavila uznemirujuću fotografija sobe u Opštoj bolnici Pančevo u kojoj leži jednomesečna beba, a koja je puna buđi i vlage, ovu ustanovu je brže-bolje posetila narodna poslanica Sandra Božić koja je odnedavno i na mestu potpredsednice Vlade Vojvodine. Nju je, sudeći po novim fotografijama, sačekalo lepo iznenađenje (za koje je verovatno znala) pošto je prostorija u kojoj je boravila beba sada okrečena, dok je stolarija prefarbana. Radovi su, u trenutku njenog dolaska, bili u toku, s obzirom da su merdevine i dalje tu. A njeno opravdanje zbog čega je soba bila takva je u celoj priči natužnije.

Cela javnost je bila zgranuta strašnom fotografijom koja pokazuje kako izgledaju pojedine prostorije u Opštoj bolnici Pančevo. Naime, Vladimir Toškov iz Pančeva je prethodnog vikenda fotografisao sobu na dečjem internom odeljenju u pančevačkoj bolnici, u kojoj je boravila njegova jednomesečna beba.

Kako je ispričao za Nova.rs, na slici soba izgleda grozno, ali je uživo još gore, jer fotografija ne može da dočara sav taj smrad vlage i memle sobe.

Kada je upitao nadležne zašto je njegova kćerka u takvoj sobi, dobio je odgovor da je to „prostorija u kojoj stoji aparat sa kiseonikom i koja je izolovana, pa u njoj dete može da bude samo, pošto zvanično nema kovid“.

“Međutim, najsmešnije od svega je što je ceo taj deo prazan. U tom delu koji je predviđen za majke i bebe koje imaju kovid, i gde, po mojoj proceni, ima jedno šest sedam soba, nema nikoga“, ispričao je očajni otac.

A čim je portal Nova.rs objavio svedočenje ovog oca, narodna poslanica i potpredsednica Vlade Vojvodine Sandra Božić otrčala je u Opštu bolnicu Pančevo, kako bi dokazala da je prostorija sada adaptirana i prilagođena potrebama malih pacijenata.

Pravdala je postojanje buđi i vlage ranijim vremenskim nepogodama.

„U okviru obilaska Opšte bolnice u Pančevu, posetila sam i Dečije interno odeljenje koje je na meti zlonamerne kampanje pojedinih opozicionih medija. Prilikom posete zdravstveni radnici su naveli podatke o uslovima u kojima borave deca, te su se osvrnuli na konkretan događaj objavljivanja fotografije sobe nakon prokišnjavanja krova na delu iznad sporne sobe, a koje je uslovljeno minulim vremenskim nepogadama“, napisala je Božić na svom Instagram profilu.

Potom je dodala da je načelnik dečjeg internog odeljenja doktor Prodanović potvrdio da su se majka i dete privremeno nalazili u pomenutoj sobi, a u skladu s protokolom te da ni u jednom momentu njihov život niti zdravlje.

„Nivo zdravstvene zaštite i nege nisu bili ugroženi kako se navodi u neistinitim objavama medija koje su alarmirale javnost. Pomoćnici direktora bolnice su me upoznali s koracima koji su preduzeti u cilju saniranja štete nastale usled prokišnjavanja te da će uzroci biti otklonjeni sanacijom dela dotrajalog oluka na krovu u narednim danima“, dodala je ona u svojoj objavi.

No, ako bolje pogledate novonastale fotografije, videćete da su radovi na sanaciji pomenute sobe i dalje u toku, te da je očigledno su radovi otpočeli nakon što je otac bebe koja je boravila u toj sobi, alarmirao javnost.

Foto:TANJUG/ Vlada AP Vojvodine/

Pokrajinskiposlanik Stranke slobode i pravde Bojan Jankulović uputio je saopštenje u kom je naveo da buđ i vlaga, otpadanje plafona nisu posledica nevremena, kao što kaže Sandra Božić.

„Buđ i vlaga na svakom koraku, otpadanje plafona u sobama takođe, nisu posledica nevremena, već dugogodišnjeg zanemarivanja od strane Srpske napredne stranke čiji kadrovi upravljaju bolnicom, u prvom redu dr Slobodan Ovuka kao direktor Opšte bolnice Pančevo“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Šta se jede u bolnicama?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare