Pregovori radnika kompanije "Jura" u Leskovcu, koji štrajkuju četvrti dan i rukovodstva su u toku, javlja reporterka N1 iz tog grada. Pregovorima prisustvuju i predstavnici Ministarstva za rad koji posreduju između radnika i menadžmenta.

Sastanak je trebalo da počne u 14h, a ispred 17h još uvek je trajao, javlja reporterka N1 iz Leskovca.

I danas su na ogradi oko fabrike Jura transparenti, od kojih se na jednom poručuje „Daleko je Tunis“, čime aludiraju na, kako su rekli, pretnje koje su dobili od mandžementa, da će se fabrika preseliti u tu zemlju ukoliko se štrajk nastavi.

Radnici, koji već rade za minimalac, traže 20 odsto veće plate, pravo na bolovanje, da im bonusi ne budu kazneni već podsticaj, ali i sredstva za higijenu koja vrlo čestu nemaju u toaletima, naveli su.

Tvrde da samo menadžment kompanije dobija bonuse dok za njih nisu predviđeni.

Radnici sa kojima je pričala reporterka N1 nisu imali nove informacije.

„Iskreno, bojimo se za naše pozicije, za našu egzistenciju u fabrici, ali nadam se da na to nemaju prava, tako da videćemo šta će da bude. Ovde su ostlai i neki radnici iz prve smene, od jutros od pet su tu, čekaju… Mi ne planiramo da odustanemo od naših zahteva, smatramo da je to što tražimo je minimalno što bi trebalo da se da, ali videćemo šta će da se desi“, rekla nam je jedna radnica.

Veruje da su priče o tome kako će Jura otići iz Leskovca plsirane kako bi se sabotirao štrajk.

Radnika je, kaže, danas više i više će ih doći večeras.

BONUS VIDEO – Radnici leskovačke fabrike „Jura“ u celodnevnom štrajku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare