Grupa muškaraca, među kojima su bili i lokalni funkcioneri vladajuće Srpske napredne stranke, blokirala je juče svojim vozilima domaćinstvo poljoprivrednika Jovana Jovanova u Bavaništu, dok je on bio na blokadi puta ka Pančevu koju su organizovali nezadovoljni poljoprivrednici. U međuvremenu su meštani sela traktorima opkolili automobile naprednjaka, kako bi Jovanovu pružili podršku, a incident se završio noćas dva sata posle ponoći tek kada su se naprednjaci javno izvinili za svoje delo. U izjavi za Nova.rs Jovanov opisuje kako je izgledala ova dramatična situacija.

Dok je poljoprivrednik Jovanov bio na blokadi u Pančevu, njegovu kuću opkolili su lokalni naprednjaci sa dvanaest – trinaest automobila. Čim ga je uplašena supruga pozvala i objasnila da je na samo pedeset metara od njihove kuće grupa muškaraca, on je odmah došao, zajedno sa još nekoliko poljoprivrednika.

„Odmah sam pozvao policiju u Pančevu, a oni su me prebacili na Kovin koji je poslao patrolu, ali tek posle nekih sat i po vremena od mog poziva. Patrole nisu odmah stigle jer su, kako su nam rekli, bile zauzete. Kada je policija stigla, oni nisu uspeli ništa da urade. Sedeli su tu. Tražio sam da se pomeri samo jedan auto od parkiranih i to za jedan metar da bi moj auto mogao da izađe. Ništa više. Rekao sam da ostali automobili mogu da stoje, ne smetaju mi, samo taj jedan koji je bio direktno na mom izlazu, da se pomeri na kućnom, kako bih mogao da izađem sa suprugom i decom. Bili su vrlo uplašeni“, prepričava Jovanov.

PROČITAJTE JOŠ:

Objašnjava da je zamolio ljude u automobilima koji su blokirali njegov parking, da se pomere, ali da oni nisu želeli.

„Bili su jako bezobrazni. Policija nije uspela ništa da uradi sve dok nije došla patrola iz Beograda. Rekao sam da moraju da se izvine i meni i mojoj supruzi i svim meštanima koje su maltretirali. Kada su nam uputili izvinjenje, onda su traktoristi oslobodili prolaz i oni su napustili taj parking ispred moje kuće. Otišli su uz izvinjenje meni i mojoj supruzi, uz pratnju policije. To je bio jedan od uslova da ih traktori oslobode, odnosno njihove automobile“, kaže on.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Dodaje da ne može tek tako da zaboravi stres koji je, pre svega, njegova žena doživela jer je u tom trenutku trebalo da izađe iz kuće sa decom.

„Nepotrebno su nas uznemirli, i mene i moju porodicu i o tome ne želim da govorim. Nastavićemo sa blokadama, u svakom slučaju, ali ćemo danas malo da odahnemo jer smo juče ostali do četiri sata napolju, malo smo i promrzli, ljudi su u šoku, uplašili su se, svašta se tu dogodilo. Videćemo u toku dana kada ćemo nastaviti sa protestima. Svakako, dogovaramo se sa ostalim poljoprivrednicima. Trenutno je saobraćajnica prohodna, uklonili smo traktore, prosto da ne ometamo vozače“, poručuje Jovanov.

BONUS VIDEO: Bavanište poljoprivrednici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar