Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Aradca, Kumana, Elemira i Taraša blokirali su danas mehanizacijom magistralni put Zrenjanin–Novi Sad, najpre od 13 do 14, a zatim i od 15 do 16 časova.

Putnički saobraćaj odvija se starim putem između Žabaljskog mosta, kroz Aradac do Zrenjanina, dok je teretni saobraćaj i prolazak autobusa obustavljen, javlja N1.

Poljoprivrednik iz tog sela Dejan Rakić kazao je da oni neće odustati od svojih zahteva i da nije tačno da Vlada ne može da se „meša“ u određivanje cena pšenica, jer su se, kako je rekao, „mešali“ i prošle godine kada je cena bila 40 dinara po kilogramu i kada su zabranili izvoz.

U Zrenajninu su danas protestnu vožnju zrenajninskom „magistralom“ organizovali članovi Saveza udruženja poljoprivrednika Banata, a jedan od poljoprivrednika, Slavko Vukov, rekao je da će ukoliko ne bude pomaka morati da nastave protest.

PROČITAJTE JOŠ

Poljoprivrednik Svetislav Seležan upozorio je da su poljoprivrednici u nezavidnom položaju, zbog čega i jesu na ulicama, a da vlast koja može da reši sve ako hoće, odbija da to učini.

Nezvanično, put Zrenjanin-Novi Sad biće blokiran i od 18 do 19 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar