Foto: Shutterstock

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela zaključak o nabavci 71 klima uređaja za četiri zdravstvene ustanove čiji je osnivač Autonomna pokrajina.

Klima uređaji obezbeđeni su za Klinički centar Vojvodine (30 komada), Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine (11), Opštu bolnicu u Vrbasu (20) i Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u Somboru (10), saopšteno je nakon sednice.

Za potrebe Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin nabavljen je gasni hromatograf s masenim detektorom, u vrednosti od 12,6 miliona dinara.

Na sednici je donet i zaključak da se za potrebe Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, u javnu svojinu pribave dva aparata „Starling“ hemodinamska monitora, koji rade na principu bioreaktance.

Aparati su nabavljeni u okviru međunarodnog projekta „Stratify HF“, finansiranog od strane Evropske unije preko HORIZON programa, precizira se.

Pokrajinska vlada prihvatila je i informaciju o realizaciji projekta „Intervencije na Dunavu“ – I.D.Danube, koji se realizuje u okviru Intereg VI-A IPA programa Hrvatska – Srbija 2021-2027, vrednog 1,8 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ

Cilj projekta je unapređenje saradnje i sprečavanje rizika od katastrofa u prekograničnom području reke Dunav kroz unapređenje veština i postupaka operativnih snaga civilne zaštite i vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Vodeći partner je Vukovarsko-srijemska županija, a partneri su Javna ustanova lučka uprava Vukovar, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije – Sektor za vanredne situacije i Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare