Aktivista Udruženja "Ne damo Jadar" Nebojša Petković rekao je za N1 da je BIA jutros pozvala aktivistu Zlatka Kokanovića iz Gornjih Nedeljica na informativni razgovor, navodno zbog objave na društvenim mrežama. Petković navodi da je konkretan razlog njegovog zadržavanja upravo sastanak poljoprivrednika u Vladi i da će se ukoliko uskoro ne dobiju informacije šta se dešava sa njim okupiti ispred policijske stanice.

„Jutros u 8.15 me je Zlatko pozvao i rekao mi da je pozvan u BIA da da neku izjavu. A on se pripremao da ide na sastanak koji počinje u 12.30 u Vladi Srbije gde poljoprivrednici imaju razgovor sa ministrom, predsednikom Vlade i predsednicom Skupštine. Od tada se nismo čuli, nemamo nikakve informacije“, navodi.

Kako kaže, od kada je otišao na informativni razgovor prošlo je četiri sata i od tada nemaju nikakve informacije o njemu.

„Sada obaveštavamo javnost da su prekoračili svoja ovlašćenja i da su ga namerno priveli, nezvanično saznajem, zbog nekog komentara na društvenim mrežama koji nije on napisao, a u stvari konkretan razlog njegovog zadržavanja je upravo ovaj sastanak poljoprivrednika koji nema istu težinu sa Zlatkom, bez Zlatka“, objašnjava.

Kako kaže, Kokanović nije znao zbog čega ga pozivaju na razgovor i da su ga samo pozvali hitno da dođe u policijsku stanicu u Loznici.

„Ja sam nekoliko puta zvao policijsku stanicu. Nemam neke konkretne informacije“, ističe i dodaje da ukoliko uskoro ne dobiju više saznanja o tome šta se sa njim dešava pozvaće ljude na okupljanje ispred policijske stanice.

„Ovo više postaje nepodnašljivo, oni se bave objavama na Facebook-u dok im kriminalci ubijaju kolege. Umesto da su svi krenuli da traže ubicu po Lozničkom kraju oni se bave objavama na Facebook-u. Znači, postaje više i smešno. Znači, tužno je ali sami sebe ismevaju na ovaj način“, navodi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare