Foto: BETAPHOTO/Kabinet gradonacelnika Sapca/DS

Zbog sve manje slobodnih postelja u šabačkoj bolnici, Odlukom Vlade Srbije, u hali Ekonomske škole u tom gradu, biće otvorena privremena kovid bolnica. Objekat za smeštaj 120 pacijenata, opremio je grad.

U Šapcu je povećan broj testiranja, a dobra vest je da se smanjuje procenat pozitivnosti uzoraka. Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, novozaraženih je 99 osoba, a ukupan broj obolelih od korona virusa u tom gradu je 1.172, navodi RTS.

„Juče smo imali 263 pregleda u ovoj ambulanti, i juče smo imali najveći broj testiranja – 170. Ohrabruje da je manja pozitivnost uzoraka. U početku smo imali preko 70 odsto poslednjih dana, vidimo da je taj procenat pao na 50 odsto, i ja se nadam da ćemo iz dana u dan padati ispod 50 odsto“, rekla je dr Jasmina Stanković, direktorka DZ Šabac.

„Po dogovoru sa Vladom, i po uredbi, iz gradskog budžeta se finansiraju i obroci za sva lica koja ovde budu boravila, to će biti kvalitetna ishrana. Mi smo zaduženi za održavanje higijene, i to će biti plaćeno iz gradskog budžeta. S druge strane, država se obavezala da sav dodatni medicinski kadar za rad ove bolnice obezbedi iz republičkog budžeta“, rekao je Nebojša Zelenović, komadant Kriznog štaba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar